HTML

Késők 32. - Alice

2010.08.16. 02:13 Sceurpien

Már nem egy ideje csodálkozom azon, hogy egyik HP rendezőnek avagy producernek sem jutott eszébe Danny Elfman-t megszerezni a varázslógyermek kalandjaihoz. Vagy lehet, hogy eszükbe jutott, de a zeneszerző mondott nemet? Sosem fogjuk megtudni. Az viszont kétségtelen, hogy a 2010-es Tim Burton féle Aliz Csodaországban-nak talán az egyetlen olyan eleme, ami nem keltett csalódást az előzetes várakozások után, az a zenéje. A nagy beharangozások, és a Burton-Depp-HBCarter trió újabb zseniálisnak tűnő bevezetése azonban csak sémákból épült, a Burton féle világ is inkább csak árnyéka volt az eredeti önmagának, a 3D csak egy üres jelző az egyébként épphogy csak jónak nevezhető filmben.

Nah de térjünk vissza a zenére. Szemét módon, még a film premierje előtt kaidtak egy CD-t, Almost Alice néven, aminek smemi köze a filmhez, csak annyi, hogy róla a leg"híresebb" szám a film vége-főcíme alatt lemegy, ez ugye az Avril Lavigne féle Alice (Underground). Persze jól felkapták, és így a többség meg is feledkezett róla szép lassan, hogy hónapokkal később a Danny Elfman féle "score" is kiadásra került, így most már azt is hallgathatjuk kedvünkre otthon.

Itt álljon egy kis ízelítő, nagyrészt a film végéből. Kár, hogy a "harci" zene, azaz a film csúcspontja nem eltt valami nagydobás, de így is vicces lenne összehasonlítani a lassabb témákat a Nagy Hal, az Ollókezű Edward és még néhány Danny Elfman szerzemény hasonló részeivel, mert a nyílvánvaló hangzásvilágot leszámítva nem tudom hogyan éri el, hogy teljesen más hangszerekkel és dallammal is ugyanazt az életérzést közvetítse (mármint Danny).

Hogy visszautaljak a bejegyzés elejére: aki az első szám elejét nem tudja elképzelni az első néhány HP film introzenéjének is akár, az sürgősen javítsa meg a hallójáratait. Jó azt az apróságot leszámítva, hogy ismételgetik benne süketmormota módjára, hogy Alice :).

01 - Alice's Theme (0:00-5:07)
19 - Alice Reprise #4 (5:08-6:09)
22 - Blood Of The Jabberwocky (6:10-8:43)
23 - Alice Returns (8:44-12:05)
24 - Alice Reprise #5 (12:06-15:03)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbfilmzene.blog.hu/api/trackback/id/tr952224676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása