HTML

Iron & Wine

2010.08.02. 17:08 Sceurpien

 Sziasztok

A blog talán első igazi off blogbejegyzése ez, bár még ez is talán belefér. Kezdjük valahol ott hogy amit idahaz alternatív zenének neveznek, attól nekem általában feláll a szőr a hátamon, és valamiért ezek a "zenészek" valahogy a közelébe nem tudnak érni a szerintem igazán alternatív zenéhez. Nem mondok neveket, mert nem negatív blogbejegyzést szeretnék, hanem pozitívat.

És akkor gyorsan egy szám, LIVE változatban, csak hogy bemutassam, hogy még így is mennyire szép.

Egy USA-beli együttes, illetve valójában csak egy ember, bizonyos Samuel Beam, aki valójában egy egész zenekar egy személyben: az Iron & Wine.

Amennyiben nem off a dolog az az, hogy ő írt nem egy House epizód-ban is elhangzó számot, valamint még másokhoz is zenéket. Ezek közül az egyiket már felraktam, mégpedig ezt:

Az úr egyébkén idén 36 éves, ami csak azért durva, mert négy lánykája van, és amellett csinálja ezt ilyen szépen, szóval gratuláljunk a nagycsaládos egyszemélyes dalszövegíró-gitáros-énekeseknek, mert nem kis teljesítmény.

Zene: ami kimaradt korábban, az az egyik legszebb a sorozatban elhangzó zenék közül. Aki ismeri és látta, az tudja, hogy mi történik a negyedik évad végén a duplarészben... ez a szám annak a résznek az endingjeként fut le.

A fanatikus rajongók tudják igazán, hogy ezek a számok (például a Pete Yorn féle Lose You, vagy a Not As We Alanis Morisette-től, hogy csak a House-belieket említsem) azok, amik ha az ember tényleg nézik a sorozatot, vagy egy filmet, akkor örökre megragadnak annál az egy jelenetnél. És ehhez nem lehet mindenféle jött-ment darabokat belerakni. 

Most pedig vége a szép időknek, ugyanis a rendszeres napi nyolcórás munkám idpbeli redukálódásának következtében újra van időm rendszeresen blogolni nektek mindenféle szép és jót.

Cserébe a rendszeres vagy rendszertelen látogatóim azt az apróságot megtehetnék, hogy szavaznak a kérésemre, és sikerül majd egyszer megszereznünk ezt a nagyszerű zenészt ide Budapestre. Egyébként elég könnyen az élre kerülhetünk, ugyanis jelenleg New York-ba kérik a legtöbben, 17-en :).

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: wine house and off iron samuel beam

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbfilmzene.blog.hu/api/trackback/id/tr372193680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása