HTML

Legjobb filmzenék 97. - Egy makulátlan elme örök ragyogása

2008.11.24. 12:32 Sceurpien

 

 Egy makulátlan elme örök ragyogása - Eternal sunshine of the spotless mind (2004)

Erről a filmről nem sok rosszat lehet mondani. Nem rég láttam, és azt hiszem hogy ha hatással nem is volt rám, de azért mégis elgondolkodtató volt. Nagyszerűen ötvözte a romantika részét a modern tudománnyal, és életfelfogással. Hihetetlen benne, hogy nincs két ugyanolyan sematikus személy. Most kivételesen fel is sorolom őket, hátha valakinek a filmet is lesz kedve megnézni...

Joel (Jim Carrey): Én először azt hittem, hogy a film humor oldalon lesz erős, tele a Carrey féle poénokkal. De tévedtem. És azt hiszem a legtöbben meg fogunk lepődni azon, hogy mit tud egy úgymond "életbe helyezett, valós" filmben kihozni magából, és akár még a hülye mimikájából is ez a pasas. Sok ilyen szerep kéne neki.

Clementine (Kate Winslet): Hihetelenül meggyőzően alakítja az emancipált lázadó, furcsa különc, és leginkább a boldogságot kereső lányt, aki képes hirtelen döntéseket hozni, és bármikor meglepheti ember társait. Nem mondom, hogy neki írták a szerepet, de nem jut eszembe név, aki ilyen jól csinálta volna.

Patrick (Eliyah Wood): Sosem szerettem úgy igazán, szerintem kicsit idegesítő, azaz tökéletes Frodónak... és Patricknek. Tökéletesen belepasszol a "bármit megteszek, hogy végre legyen csajom" gondolkodású, fiatal kisemberbe. Nem a film húzóereje, de segít rajta, hogy idegesítsen minket az a néhány rász, amiben szerepel, és várjuk végre a végkifejletet.

Howard (Tom Wilkinson): Ő nem alkotott nagyot, de neki nem is kellett. Ő a "nagy öreg", a doktor. Elvitt annyi érzelmet, amennyit minimálisan kellett, de ez is jellemző rá. Bár persze a nem "szerelmes" jelenetekben jobb volt. Sokkal.

Mary (Kirsten Dunst): Ez a lány ügyes volt az Interjú a vámpírralban. Meg ügyes volt ebben. Tud még valaki jó filmet tőle? Nem tudom, én nem is nagyon emlékszem, cska arra a bugyuta teniszezős romantikus vígjátékra. 

Stan (Mark Ruffalo): Olyan mint egy srác aki folyton WoW-ozik, és most végre van valami, ami képes feledtetni ezt vele. Ez mind arcra, mind személyiségre igaz, persze a "WoW", most csak jelkép valami értelmes munkára. Se-színű ember, de épp ez a célja. 

Jon (Jon Brion): Szintén egy jó kis szereplő, bár nem tűnik fel a filmben. Ő a zeneszerző :). Nálam a 97. helyre hozta be. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbfilmzene.blog.hu/api/trackback/id/tr90785671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása