HTML

Legjobb Filmzenék 88. - Interjú a vámpírral by Elliot Goldenthal

2008.12.28. 07:40 Sceurpien

Interjú a vámpírral (1994)

 

Nah most spoiler, hogy mik lesznek még biztosan később. Ez a filmzene az 1995-ös Oscar-t, legjobb filmzeneként elveszítette. De az az év volt annyira jó, hogy az összes többi jelölt és a nyertes is bekerült ebbe a TOP100-ba. Szóval akit érdekel a spoiler, nézze meg. Akit nem, az inkább ne :).

A zenéről...

Vannak benen jobb számok is talán, mint ez az eleje, de engem mindig ez vitt el ebbe a világba. Van benne valami furcsaság, hogy egy latinos istenmagasztaló templomi szövegű zeneszám vezet be egy vámpírfilmbe. Ha valaki szereti a sima zongora dallamokat, akkor hallgassa meg Lestat és Claudia játékait (ilyen pl. a "Claudia's allegro allegretto" c, szám is).

A filmről...

Sztárparádé. És persze jó film, de a könyv azért jobb. Érdekesség: Mikor válogatták a szereplőket, eredetileg valami Noname színészre szánták Lestat (Tom Cruise) szerepét, de a rendező azt mondta, legyen egy ismert név, legyen Cruise. Persze a könyv eredeti írónője, Anne Rice (aki mellesleg húsz évvel korábban fejezte be a regényt) azt mondta, hogy okés, de akkor ő nem akar résztvenni a forgatáson, majd a legvégén belenéz, hogy milyen lett. Állítólag miután végignézte a vágott verziót a színészekkel együtt, azt mondta: "Tom, ezentúl számomra te vagy Lestat".

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbfilmzene.blog.hu/api/trackback/id/tr41844741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása