HTML

2009.01.11 Éjjel

2009.01.11. 23:44 Sceurpien

 Sziasztok

Mint ígértem, gyorsan jön majd a következő szám is, amivel teljessé válik a második 10-es lista. A videó már kész is, és fel is lesz töltve majd hajnal után, egy rövid Golden Globe-beszámolóval egybekötve.

Apropó Golden Globe... mint kiderült a The Dark Knight filmzene nem lesz jelölve Oscarra, mert hivatalosan 5 zeneszerző van feltüntetve a jogdíjak miatt. Ez az Amerikai Filmakadémiának túl sok, és ennek hatására mindenkinek, így nem jelölték Golden Globe-ra sem. Szóval elnézést a korábbi kijelentésemért, amiért csak úgy lerohantam őket, hogy yilen filmzenét hagynak ki. Kompenzálom ellenben azzal, hogy a nálam 81, azaz következő filmzene viszont idei termés, ellenben senki meg sem emlékezik róla.

Igen Danny Elfman idén sem volt tétlen, és összeállított egy elég különös filmzenét. Egyrészt abban különös, hogy azt hiszem, jól megmutatja, milyen amikor egy marha jó zeneszerző trehány munkát végez. Elnézést a kifejezésért, de a legrosszabbul összeválogatott filmzene amit hallottam valaha is. A filmhez illik, de csak kb mint eg yátlag sorozatzene. Vagy vegyük például a CD utolsó számát, ami Finale néven fut. Olyan, mintha egymás után az eddig kimaradt 1-perc körüli darabokat összevágták volna 2-3 másodperces szünetekkel, és azt számként raknák rá. Ez enm Finálé, hanem kihagyott jelenetek maximum. 

Hogy miért került mégis ide?

Mert egyébként a Finale nevű katyvasz zseniális részeket tartalmaz. Jah és Danny Elfman a filmzene nagy részében olyan átlagosna komponál, és megtudhatjuk egy helyen, hogy milyen az, amikor normális filmzenét csinál. És miylen az, amikor megalkotja a világ egyik legjobb harminc másodperces filmzene részét.

Hogy miért van akkor ennyire hátul?

Mert ennek ellenére a nagyrésze az olyan harmadrangú. A két szám, amit bele vágok a videóba, nagyon jók,de a többi a maximum elmegy kategória. Szóval, várjatok pár órát, jön majd a... nem mondom mi :P.

Sceurpien

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbfilmzene.blog.hu/api/trackback/id/tr96871951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása