HTML

Sherlock

2010.01.13. 01:25 Sceurpien

Szeretem azokat a filmeket, amikben legalább megpróbálják összehozni a legjobbakat. Mark Strong egy ügyes gonosz, Robert Downey Jr. újra trendi, Jude Law még jó ideig az marad, Rachel McAdams virága most kezd kinyílni. Guy Ritchie egy jellegzetes rendező, nem kevés jó filmmel, H. Z., P. R., J. B., bár a nevük nem túl híres a saját szakterületükön kívül, mégis szintén Oscar nyertesek. K. S., és S. G. ugyanez a kategória, de ők "csak" kétszeres jelölt. Ez meg is látszik. 

Tipikusan az a film, amiről nem lehet rosszat mondani, mégsem tökéletes. Összerakták a tömény darabokat, fel is hígitották, minden jó helyre pakoltak, csak valami varázspor hiányzik belőle, ami tőkéletesebbé tenné. Mivel a jó dolog minden, a rossz dolog semmi, hadd beszéljek a filmről gondolatokban.

Bár azóta meg is bizonyosodtam felőle, a film egyértelműen folytatásért kiállt. Erről egy holnapi bejegyzésben majd bővebben beszélek, és gondolataimról is ezügyben. A kulcsszó Mortiari. :)

A film nem próbálja meg hűen követni Doyle regényeit, nagyon nem az a fajta, amilyen a Watchmen volt, hogy szóról szóra az eredetit mintázza. És ezt jól teszi, mert így akciódúsabb, ötletesebb és egy apróbbat populárisabb lett a film.

Egyébként feladat: (az első csokit kap :)) 

Fenn volt pár monogramm. Bekommentelnétek miért kaptak az illetők Oscar-t (vagy miért jelölték őket)?

Viszlát holnap :)

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbfilmzene.blog.hu/api/trackback/id/tr181668282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

verus0408 2010.01.13. 20:42:49

robert downey jr. sokkal több jót írhattál volna

Sceurpien 2010.01.14. 10:25:23

Nem tudom észrevetted-e, hogy senkiről nem írtam többet mint két szót :P. Viszont nekem egyáltalán nem volt lenyűgöző. Jó volt. De ő is csak mint a film. Nem tudom miben nem volt jó, de nem tökéletes.
süti beállítások módosítása