HTML

Golden Globe 2010

2010.01.17. 22:16 Sceurpien

Bevezető (Online)

Ide rakom fel rögtön a legjobbakat (mármint a díjazottakat) és ellentétben a múlt évivel, most rögtön melléjük is írom, ha van velük valami izgi. A jelölteket meg lehet nézni itt: http://www.goldenglobes.org/nominations/.

Már akit érdekel. Hajnalban frissül majd a bejegyzés folyamatosan.

Kiegészítések: 

  • 01:33 (16:33 Hollywood): Mike Tyson megérkezett a színhelyre. A másnaposok díszvendége :)
  • 01:36 (16:36): Megőrültek a közvetítők, mert a duci Mo'nique-nak nincs ügynöke. A lány egyébként a Precious főszereplője (valójában mellékszereplőnek jelölték GG-re)
  • 01:41 (16:41): Woody Harrelson a Walter Reed (hírhedt kórház az USA-ban)-beli élményeiről beszél. Szintén jelölt, legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.
  • 01:44 (16:44): Összeszedték a Nine című musicalből a legkevésbé jelölt Kate Hudson-t. Grat a szervezőknek :)
  • 01:46 (16:46): A pasik áradoznak Julia Roberts ruhájáról, miközben összeszedték a műsorvezető nők James Cameron-t (Avatar rendező), aki mesél a feltalált kameráról, és hogy mennyire megbíztak benne a Titanic óta, hogy nyugodtan adtak neki végtelen sok pénzt a stúdiónál. Jah és a műsorvezető akiről beszélek, az most két idegesítő nő, aki kinn áll a vörös szőnyegen. Nem a hivatalos :).
  • 01:53 (16:53): Megőrülök. Megint elkezdtek a Fashion-ról beszélni. A nők. Kész. Nem bírom :) Már csak hét perc a hivatalos kezdésig :).
  • 01:56 (16:56) Már búcsúzkodnak a vörös szőnyegesek. Remélem sietnek :). A néni (16 éves lehet :D) azt mondja, hogy már alig várja. Én is :).
  • 02:37 (17:37) Mickey Rourke lepuszilkodott Tyson-nal :)

MOZI:

Legjobb drámai film: Avatar... nagy izgalmak :) Julia Roberts konferálta, idegesítette a nézőket... így végig lehetett reménykedni, hogy a Becstelen Brigantik nyeri. De nem. Nem baj. :)

Legjobb komédia vagy musical: Másnaposok (The Hangover), szintén teljesen megérdemelten. De jó volt a rendező, aki beszélt róla, hogy most elég bátor, mert Tyson ott van mögötte :).

Legjobb rendező: James Cameron (Avatar), teljesen megérdemelten.

Legjobb férfi színész (dráma): Jeff Bridges (Crazy Heart), de egyértelműen nem számított rá :).

Legjobb férfi színész (komédia vagy musical): Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes), szintén megérdemelten, és a nap legjobb köszönőbeszédével ("Ha elkezdtek hegedülni, könnyekben török ki, *innentől hadarva* köszönöm XY-nak, amiért nem készültem köszönőbeszéddel, mert ma 10-kor azt mondta, hogy úgyis Matt Damon nyeri").

Legjobb színésznő (dráma): Sandra Bullock (The Blind Side), szintén megérdemelten, bár azért megszakad a szívem az An Education (Egy lányról) egyetlen aprócska imádnivaló és cuki Carey Mulligan-éért.

Legjobb színésznő (komédia vagy musical): Mery Streep (Julie and Julia), de a másikért is megkaphatta volna, ott jó volt a betépős jelenet :). Egyébként meg Sandra Bullock-nak drukkoltam. :(

Legjobb férfi mellékszereplő: Christoph Waltz (Becstelen Brigantik), teljesen megérdemelten. Meglepetés lett volna, ha nem ő kapja. Már második éve előre lehet tudni, ki nyeri ezta díjat, Oscar-on is ez lesz sztem. (Múlt évben ugye Heath Ledger).

Legjobb női mellékszereplő: Mo'nique

Legjobb forgatókönyv: Jason Reitman és Sheldon Turner (Up in the Air - Egek ura)

Legjobb eredeti filmzene: Michael Giacchino (Fel), akinek a Pixar a családja. Ízelítő:

Legjobb eredeti film betétdal: The Weary Kind (Crazy Heart), pont mint múlt évben egy lassú rock-ra hajazó szám. Burnett (a szám szerzője) meg viccelődik picit :)

Legjobb idegennyelvű film: The White Ribbon (Das Weisse Band), kifejezetten aranyos német rendezője.

Legjobb animációs film: Fel

Cecil B. DeMille életműdíj: Martin Scorsese (Erre nem kellett várni, már be volt jelentve), Nem rossz kis bemutató, kifejezetten jó szöveg De Niro-tól (filmekkel szexeló Martin Scorsese, vagy a "20 évig együtt dolgoztunk, de az utolsó 10 évben csak díjakat adunk át egymásnak").

 

TV-műsorok:

 

Legjobb drámai tévésorozat: Mad Men (Reklámőrültek), már megint. Nem örülök neki, de hát ilyen az élet. Majd jövőre újra House :).

Legjobb komédia vagy musical tévésorozat: Glee, nah akkor ebbe is bele kell majd nézni :).

Legjobb férfi főszereplő (dráma tévésorozat): Michael C: Hall (Dexter). Az első GG-je. Viszont, egyértelműen benne van, hogy rákos lett. Sajnálom.

Legjobb női főszereplő (dráma tévésorozat): Julianna Margulies (The Good Wife)

Legjobb férfi főszereplő (komédia vagy musical tévésorozat): Alec Baldwin (30 Rock) aki nincs ott. Ciki. Gondolom nem hitte, hogy kétszer egymás után nyerhet.

Legjobb női főszereplő (komédia vagy musical tévésorozat): Tony Colette (United states of Tara)

Legjobb televíziós minisorozat vagy tévéfilm: Grey Gardens, istentelenül hosszú köszönő beszéddel, a háttérben Jessica Lange-dzsel (Big Fish (L))

Legjobb férfi főszereplő (televíziós minisorozat vagy tévéfilm): Kevin Bacon (Taking Chance) kicsit részegen, de nem annyira mint múlt évben Johnny :).

Legjobb női főszereplő (televíziós minisorozat vagy tévéfilm): Drew Barrymore (Grey Gardens) nagyon aranyos volt, komolyan, pedig már azt hittem nagyon picsa lett. Nah jó nyávogott is, de az aranyos módon :)

Legjobb férfi mellékszereplő (televíziósorozat, televíziós minisorozat vagy tévéfilm): John Lithgow (Dexter)

Legjobb női mellékszereplő (televíziósorozat, televíziós minisorozat vagy tévéfilm): Chloe Sevigny (Big Love), akinek a mellbimbója kilyukasztotta a ruháját.

 

 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbfilmzene.blog.hu/api/trackback/id/tr631680684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Esztivagyok 2010.01.18. 10:33:52

Köszi, hogy így összefoglaltad, nem értem rá nézni. Hogyhogy nem volt a sorozatos jelöltek között se a dr. House, se a How I met your mother? Vagy volt esetleg a jelöltek között?

Sceurpien 2010.01.18. 11:36:23

@memoir: Jelöltek között volt, a House kétszer (Drámai sorozat, Férfi főszereplő), a How I met your mother pedig egyszer.

Esztivagyok 2010.01.18. 11:48:43

Óóóó, és nem nyert egyik se, hanem ilyen szarok (nem is ismerem őket, na de akkor is:D) kaptak díjat... :(

Sceurpien 2010.01.18. 11:51:38

@memoir: Múlt évben a 30Rock és a Mad Men vitt el minden GG-t. Idén legalább megosztották őket :)
süti beállítások módosítása