HTML

Speciális trailer zenék - Játék

2010.05.05. 20:10 Sceurpien

Sziasztok

Vannak olyan trailer zenék, amik kifejezetten egy filmhez készülnek, az eredeti dallamot mellőzve, de a hangzásvilágot megtartva. Ahhoz, hogy egy ilyen szám jól sikerüljön, a készítőknek nagyon ügyesnek kell lenniük, és van enm egy olyan speciális trailer zene, ami az eredeti dallamnak a közelében nem jár, viszont olyan közel vannak hangzásvilágilag az eredetivel, hogy aki ismeri az eredetit, egyből rájön mi is az.

A játék nagyjából úgy néz ki, hogy:

Minden nap felrakok két darab speciális trailer zenét. Aki egy napon belül megmondja, melyik melyik, az zenénkét két-két pontot kap. Lehet kérni segítséget e-mailben, ami annyit jelent, hogy elküldöm a szám címét, ami a legtöbb esetben utal a filmre vagy szóviccként, vagy a főszereplőre. Aki segítséggel oldja meg a feladványt, az azért a zenéért csak egy pontot kap, de az is pont. Amennyiben a feladvány "eredetije" már volt a blogon, akkor azt jelzem, ennyivel is segítek. :)

A határidő mindig másnap 8 óra, akkor fogom felrakni az újakat, valamint a megoldásokat.

A válaszokat a sceurpien@gmail.com címre várom.

Mivel azért nincs tömegével ilyen zeném, ezért most példát nem fogok felrakni, sajnálom. :)
(Az elmúlt fél órában találtam 4-et. De emlékszem még jó néhányra, szóval lesz elég, de ezért most úgy nagyjából 70 órányi trailer-zenén fogom átrágni magam :))

1. feladvány:


Kis mellékes: itt leginkább a fura visszatérő dallamra érdemes koncentrálni, és a hangszerre, vagy legalábbis a hangzására, mert az nagyon sokat elárul.

2. feladvány:


Kis mellékes: a szám eleje az árulkodóbb, a lassabb rész, a dallam utána robosztusabbá vált, ami már annyira nem jellenző, legalábbis nem az eredeti főtémára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbfilmzene.blog.hu/api/trackback/id/tr161977330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása