HTML

Love Happens

2009.12.29. 21:45 Sceurpien

Sziasztok

Megnéztem a Derült égből szerelem névre fordított amerikai elvileg "romantikus vígjáték-ot". Elvileg annak készült, de egy fura új megközelítésben, amit idén egyszer már láthattunk, és abban is Jennifer Aniston volt a romantikus szál női fele. Remélem tradíció lesz belőle, és ezentúl egy új névvel fogják illetni ezeket a filmeket, és évente 4-5 öt legalább elkészítenek az álomgyárban. Mi is kell hozzá?

Egy romantikus vígjáték alapja, egy férfi, egy nő, furcsa helyzetek. Spécizzük ki az egyik szereplőt (eddig mindig a férfi volt), keverjünk köré egy lélektani fejlődéssel, szomorúsággal vegyes filmdrámát. A két filmet olvasszuk egybe. Voilá. Jah és végül a trailerben ne látszódjon semmi abból, hogy mi egy filmdrámát raktunk a történetbe, mert ki ülne be egy rom-komra, ha a felét végigbőgné? Az már nem is rom-kom. 

Az első ilyen film a "Marley meg én" (síró kislányok ezrei), a második ugye a Love Happens, avagy a Derült égből szerelem. Ebben Aaron Eckhart játsza a feleségét elvesztő és ebből nem szemét mód, de pénzt csináló, embereken segítő férfivá válik, aki Update Norbi és Csernus Imre keverékeként (utalnak rá, hogy a pasi egyébként pszichomókusnak tanult) könyveket ír a gyászolásról, és csoportterápiákat tart a gyászolóknak. Anniston egy virágboltos, aki az aktuális csoportterápia helyszínén, Seattle-ben a rendezvény helyszínéül szolgáló szálloda beszállítója (mármint virágilag). Találkoznak, a férfinak tetszik a nő, a nő azt hiszi, csak lefektetni akarja, aztán rájön, hogy nem. Kínos és nem annyira kínos találkozások, aztán a férfira fordul inkább a film, a történet második felében a romantikus szálat egy másik "romantikus szál" veszi át, ami a filmdrámává érés kulcspontja. A vége persze Happy End, kicsit talán sziruposan is, de a kelelmes előhangulat jól felhigította az egyébként kellemesen keserédes lezárást. 

Jó film. Nem az az istenkirály darab, de érdemes megnézni, ha nevetni akarunk, de közben szomorkodni is, és magunk sem tudjuk mit is akarunk pontosan.

10/7.

Zene később...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbfilmzene.blog.hu/api/trackback/id/tr911631397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása