HTML

Crazy és Heart

2010.03.07. 03:45 Sceurpien

Ma láttam két filmet, amit ugyanaz a rendező rendezett, ugyanaz a forgatókönyvíró írt, ugyanaz alapján a könyv alapján, és még a színészek is ugyanazok. Sőt, a sminkesek is. Mindenki ugyanaz. Az egyik címe Crazy, a másiké Heart.

Az első egy alkoholista country énekesről szól, aki szöüntelenül énekelget a bárokban, van aki szereti, van aki nem, van aki ingyen piát ad neki, van aki még hitelt sem ad neki, hogy majd az előadása után fizet. Híres, és azért mindenhol meg van a közönsége, pénzügyi gondjai sincsenek, van négy exneje, egy fia is, akikkel nem is tartja a kapcsolatot, és egy befutott tanítványa, akit nem szeret. A film csúcspontja, amikor végülis a tanítvány előzenekarát játsza egy óriási koncerten, és duettet énekelnek, amit itt meg is hallgathattok:

Colin Farrell & Jeff Bridges  - Fallin' and flyin'

A film azzal zárul, hogy a pasas részegen elalszik a volánnál és autóbalesetet szenved.

A másik film, a Heart egészen más. Van benn egy pasi, aki akkor jött ki a kórházból, és egy szeretője vislei gondját, akinek van egy gyereke az exférjétől. A pasas alkoholfüggő, és semmit sem csinál csak gitározgat otthon, tipikus rossz mostoha apa feelingben, bár a kissrác szereti, és a csaj is beleszeret egy iciripicit, bár nagy a korkülönbség. Az egésszel nincs is baj addig, amíg a férfi nem csinál valami hüyleséget, aminek hosszú távon semmi következménye sincs, de a csaj csaj, ne várjuk hogy logikusan gondolkozik és kidobja. A férfi megpróbál leszokni, elmegy elvonóra, újra dolgozni kezd, kiegyensúlyozot lesz, de a nőt nem kaphatja már vissza. A film egyébként ezzel a dallal végződik:

Ryan Bingham - The Weary Kind

Mindkét film nagyon jó, kár hogy mindkettő csak úgy 45-50 perces, és hogy összevágták egy filmbe, mert így együtt egyszerűen nem jó. Tényleg, én megpróbáltam, és külön külön jó. De együtt egyszerűen pocsék. Sajnálom. 7,5-nek és 6,8-nak 5,0 az átlaga.

Gyengébbek kedvéért a film a Crazy Heart, és a története az, ami az előző kettőnek egymás után vágva.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbfilmzene.blog.hu/api/trackback/id/tr951815334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása